Co oba nože spojuje, je rukojeť z materiálu G-10, prakticky stejný tvar čepele, veliký otvor pro otevření čepele jednou rukou a za ním opěrka pro palec. Dokonce i klip vypadá dost podobně, jen na Spydercu je již tradičně znak pavouka.
Nůž Ganzo G729 vám už při prvním seznamování padne do ruky. Dobře se drží, nikde nic netlačí, nikde nejsou žádné otřepy, ostré hrany. Na to, že je to čínská replika, je dobře zpracovaná. Můžete jej pevně sevřít v dlani a přitom nemáte pocit, že vám musí ruka za chvíli odkrvením upadnout.
Čepel se otevírá velmi dobře. Pokud jej máte dobře seřízený, v čepu není vůle, ani horizontální ani vertikální. Faseta ostří je souměrná po celé délce a po obou stranách (tím už mne Ganzo ani nepřekvapuje, ale také jen mohu mít skutečně štěstí na dobré kusy za série). Nůž ke mně přišel krásně ostrý - holil. Otvor pro otevření čepele je dostatečně velký, z výroby dobře opracovaný, palec se o něj při otevírání čepele nedře. Trošku ostřejší je hranka u opěrky pro palec. V zavřeném stavu je čepel ve středové ose, čepel také stranově neuhýbá.
Axis Lock je spolehlivá pojistka. Na Ganzu drží velmi dobře, nemá tendenci povolit uzamčení čepele v otevřeném stavu. Dobře se uvolňuje, chodí plynule. Při troše cviku lze čepel otevřít i zavřít jednou rukou. Pokud je středový čep dobře seřízený, lze čepel otevřít i zavřít švihem při povolené pojistce.
Klip na rukojeti je dostatečně tuhý a přihnutý k rukojeti. Časem se malinko povolí, ale ne tak, že když radostí poskočíte, vypadne vám nůž na chodník. Při vytahování vám netrhá lem kapsy kalhot, při úchopu netlačí a nijak nepřekáží. Je leštěný, takže se z něj neodírá žádná barva, což někdy fajnšmekrům vadí (na druhou stranu je to známka toho, že nůž nemáte v kapse první den).
Nůž se rozhodně neztratí při každodenním použití. Využijete jej při zpracování potravin (ovoce, zelenina, maso, ryby), venku v terénu (dřevo, větve, pás v autě, lano apod.) se s ním pracuje taky dobře. Tlačenka se s ním krájí dobře, cibuli na drobno s ním bez problémů zpracujete, paštika se s ním dá mazat taky dobře (díky poměrně široké čepeli). Krajíc chleba už musíte říznout kolem dokola, protože čepel je na tento úkon hodně krátká. Je to nůž, který je primárně určen na chlapskou práci (zase s ohledem na ocel čepele), ale i jemnější práci s ním svedete. Lodičku z kůry pro špunta, nějakou vyřezávku…proč ne. Chce to šikovné ruce. Díky opěrce pro palec na horní straně čepele na ni můžete ve svislém směru vyvinout vyšší tlak (vhodné například při přípravě hoblin, při řezání méně poddajného materiálu aj.).
Tvrďáci, kteří od svého nože čekají „filmové výkony“ (propíchnutí kapoty auta, slaňování přes otvor na pojistnou šňůru apod.), mohou rovnou na koupi tohoto nože zapomenout. Ocel 440C a celková konstrukce nože na takové kousky úplně vhodná není. Nicméně v krizové situaci, kdy by na noži závisel váš život, nebudete hledět na kvalitu oceli a cenu nože, který máte v kapse. Pokud víte, jak na to (aniž byste nůž poškodili), můžete s ním vyzkoušet i něco nestandardního.
V dnešní době, kdy stále ještě není asi úplně normální nosit v kapse podobné nože a používat je na běžné činnosti, si buďte jistí, že upoutáte pozornost. Zejména, pokud si seřídíte středový čep a budete čepel otevírat švihem. Ale je to i o tom, kde a jak svůj nůž používáte a i o tom, jak jej otevíráte.